szerző:
Eduline

Felszívja a munkaerőpiac az OKJ-s szakképesítést szerzőket, számos területen sok a betöltetlen állás az egyik felnőttképző cég szerint.

©
Sok a betöltetlen állás a pénzügy, kereskedelem, építő- és élelmiszeripar, valamint az oktatás, egészségügy és informatika területén, amelyeket OKJ-s képesítéssel is meg lehet pályázni Tóth Réka, a Perfekt Zrt. oktatási szakértője szerint.

Nagyon keresett például a targoncavezetői OKJ-s képzés, de könnyen lehet találni munkát egyéb gépkezelői végzettségekkel is, például az emelőgépkezelői, földmunka-, rakodó- és szállítógép-kezelői képesítéssel.

"Mivel a szállítmányozás, oktatás és élelmiszeripar számos területén tapasztalható munkaerőhiány, így valószínűleg az sem fog mellé, aki logisztikai és szállítmányozási ügyintézőnek, óvodai dajkáknak vagy például péknek jelentkezik. Hasonlóan könnyű elhelyezkedést ígérnek a gazdasági képzések is" - olvasható a cég közleményében.

Hozzáteszik: "hiába tanulnak sokan mérlegképes könyvelő, pénzügyi-számviteli ügyintéző, társadalombiztosítási vagy bérügyintéző, banki, befektetési termékértékesítő vagy biztosításközvetítő szakmákat, a piac pillanatok alatt felszívja a frissen végzett szakembereket, akiknek a munkáját sok esetben átlagon felüli fizetéssel honorálják".