szerző:
Eduline

Mekkora az átlagbér a kereskedelemben, és várhatóan mennyivel emelkednek a fizetések az elmúlt hetek munkavállalói tiltakozásai után? Milyen karrierprogramok közül választhatnak azok, akik diplomásként helyezkednének el a kereskedelemben?

©

Az elmúlt évben 43 százalékkal nőtt az iparágban betöltendő üres pozíciók száma, így elhelyezkedési problémákkal aligha kell szembesülniük azoknak, akik a kereskedelemben szeretnének dolgozni. Az átlagbér is növekedett valamennyivel: tavaly 159 ezer forint, idén már 188 ezer forint az átlagbér a bolti kiskereskedelemben, ami 18 százalékos növekedést jelent.

Man-GO program (Budapest) | Auchan Magyarország Kft. - jobline.hu - Jobline.hu

Auchan Magyarország Kft. ajánlata. További állásokat találsz a jobline.hu-n. Velünk válthatsz!

Sáling József, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke szerint az utóbbi hetek sztrájkjai hatására a multiláncok tovább emelik a béreket, és a dolgozók számát is tovább növelnék. A bérmozgás elindult, több hálózatnál tervezik, hogy 5-10 ezer forinttal toldják meg a fizetéseket.

Man-GO program (Budapest) | Auchan Magyarország Kft. - jobline.hu - Jobline.hu

Auchan Magyarország Kft. ajánlata. További állásokat találsz a jobline.hu-n. Velünk válthatsz!

Karrierprogramok

Diplomásként is dönthettek úgy, hogy a kereskedelemben kezditek a karrieretek, a multicégek zöme ma már indít valamilyen karrierprogramot, amely a kereskedelmi végzettséggel rendelkező friss diplomásoknak és az egy-két év munkatapasztalattal rendelkezőknek kínál előrelépési lehetőséget - megismerhetetitek az adott vállalat belső működését, mentorok figyelnek a szakmai fejlődésetekre.

A kiválasztási folyamat minden vállalatnál más, de az angol nyelvtudáson kívül fontos, hogy a jelentkező vásárlóközpontú gondolkodásmóddal, jó kommunikációs képességgel és kitűnő szervezőkészséggel rendelkezzen. Előnynek számít a problémás szituációk helyes kezelése, nyitottság az innovatív, új lehetőségek felé.

Frissdiplomás program | Tesco Karrier

„Mintha csak tegnap lett volna, hogy az első napomat töltöttem a Tescónál a Frissdiplomás program keretében, és azóta rengeteg barátot és élményt szereztem. Első pozíciómban, mint Közép- Európai egyéb üzletágak pénzügyi elemzője, egyből nemzetközi környezetben kamatoztathattam az iskolapadban megszerzett tudást.