szerző:
Eduline

Még mindig nem olcsó dolog a jogosítvány megszerzése, de mennyibe is kerül pontosan? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Jövőre szeretnék elkezdeni vezetni és majd vizsgázni is szeretnék, meg tudjátok mondani, hogy mennyibe kerül mostanság egy jogosítvány?

A KRESZ-tanfolyamért a legtöbb helyen például 29-40 ezer forintot kérnek, de több vidéki autóiskola oldalán 46-47 ezer forintos árat is találtunk. A gyakorlati órákat általában 4000 ezer forintos áron kínálják, de több oktató már 3500 forintért is kínál órákat és pótórákat. Ha azonban valaki hétvégén vagy ünnepnapokon szeretne vezetni, óránként 500 forintos többletköltséggel számolhat.

A vizsgadíjak mindenhol egységesek, a B kategória megszerzéséhez szükséges három vizsgáért azonban összesen 21 100 forintot kell félretenni. A KRESZ-vizsgáért 4600 forintot kell fizetni, az elsősegélyvizsgáért valamivel többet, 7900 forintot. A vizsgák közül a legdrágább a forgalmi, amely 11 ezer forintos kiadást jelent - már ha elsőre sikerül. 

Komoly bejelentés: 2018-tól tényleg ingyenes lesz a KRESZ-vizsga?

Komoly bejelentést tett ma Balog Zoltán az Országgyűlés Kulturális bizottságának meghallgatásán. Jól járhatnak azok, akik a jövő évben szeretnék megszerezni a jogosítványt - derült ki az Országgyűlés Kulturális bizottságának meghallgatásán. Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere szerdán arról beszélt, 2018. július 1-jétől kezdve ingyenesen lehet majd KRESZ-vizsgát tenni.