szerző:
Eduline

A kiválasztási szakemberek általában három személyiségorientált alapkérdés valamelyikével támadnak, ezekre pedig jól fel kell készülni Peggy McKee karriertanácsadó szerint - írja a Jobline.

©

Jellemezze magát
egyetlen szóval!

Természetesen nem ezen az egyetlen szón múlik, hogy megkapod-e az állást, ám amikor eldörren a kérdés, lepereghet előtted az életed filmje. De nyugi! Mi lehet a helyes válasz? Ez a meghirdetett állástól függ. Ne csak arra gondolj, ki vagy, hanem arra is, milyen viszonyod a meghirdetett pozícióval kapcsolatban. Melyik tulajdonság a legjellemzőbb rád? A helyes választ nagyjából ott kell keresgélni, hogy lelkes és kreatív vagy - írja a Jobline.

A lelkes kiváló jelző, de a kreatív még jobb, mert ezen a vonalon tovább lehet indulni. A HR-es rá tud kérdezni, mit értesz ez alatt, és ekkor már nem egyetlen megfelelő szó megtalálásával kell kínlódnod, hanem kifejtheted, hogyan oldasz meg problémákat, milyen megoldásokat alkalmazol csapatjátékosként és miként szereled le a nehéz természetű kollégákat. Innen kezdve a beszélgetés már más mederben folyik, oldódik a görcs és meg tudsz mutatkozni a legjobb oldaladról.

A teljes cikket a Jobline-on olvashatjátok el.