szerző:
Eduline

Ha egyetemisták vagytok és albérletben laktok, esetleg megihletett ez az életforma, akkor ez a fotópályázat nektek szól. Pályázzatok a fotóitokkal és nyerjetek.

©

Ma Magyarországon az emberek kilencven százaléka saját tulajdonú lakásban, házban él, ezen felül majdnem egymillió ember lakik albérletben. Ezeknek az embereknek a helyzetét tematizálva a Habitat for Humanity Magyarország és a PHOO kortárs fotográfiai magazin a tavalyi pályázat sikere után fotópályázatot hirdet.

A pályázat célja felhívni a figyelmet a hazai bérlakásszektorban élők helyzetére, valamint megjeleníteni a bérelt otthonok és bérlők sokszínűségét.  A beérkezett alkotásokból a szervezet a PHOO kortárs fotográfiai magazinnal együttműködve az októberi Lakhatás Hete programsorozatra rendez fotókiállítást, aminek kiemelt témája idén a hazai bérlakásszektor és a családok lakhatási helyzete lesz.​

A nyereményekről és a jelentkezés feltételeiről itt olvashattok bővebben.

Annyian laknak albérletben a fővárosban, mint a vidékiekben összesen

Egy országos reprezentatív felmérésből kiderült, hogy Magyarországon a 18-59 éves korú lakosság ötöde érdekelt valamilyen módon az albérletekben. 13 %-uk vesz ki lakást, ez országos szinten pedig úgy néz ki, hogy a budapesti albérlők annyian vannak, mint a vidékiek összesen.