szerző:
Eduline

Idén először a Werk filmes nyári tábort szervez középiskolásoknak.

©

Sok fiatal érdeklődik a mozgóképes szakma iránt, de csak kevesen tudják, milyen lehetőségek, milyen mesterségek felé lehet elindulni. A tábor célja, hogy a 16-18 éves fiataloknak megmutassa filmkészítés alapjait.

A nyári filmes alkotótábor azoknak is szól, akik már most szeretnének belekóstolni a filmcsinálásba. Így a tábor egyben alkotótábor is: a résztvevők a tábort a közösen, stábban elkészített rövidfilmmel zárják.

A táborozás két szakaszból áll. Az első szakaszban – az első héten – a táborozók megismerik a film előállításának folyamatát az ötlettől a bemutatásig. Naponta új – filmírói, gyártási, operatőri, rendezői, vágási, stb. - feladatokat kell megoldaniuk. A táborozók többnyire a saját eszközeikkel (fényképezőgép, telefon stb) dolgoznak, de a vágáshoz/utómunkához azAkadémia gépei és alkalmazásai is rendelkezésükre állnak.

A résztvevők kis csoportokba, stábokba szerveződnek és elkezdik fejleszteni saját filmjüket. Közös téma: „A hős”. Az első hét végére a csapatoknak készen kell lenniük azzal az ötlettel (szinopszis, treatment vagy forgatókönyv formájában), amelyet a második szakaszban meg akarnak valósítani.

A második szakaszban - a második héten - szakemberek vezetésével forgatnak, dolgoznak. A hét végén kerül sor az elkészült produkciók bemutatására, a tanárokkal való kiértékelésre.  A legjobb film bemutatásra kerül a június 29-én a Toldi moziban tartott Werk FilmFesztiválon.

A tábor időpontja: 2018. június 18-29.

A tábor helyszíne: Werk Akadémia VIII. Rákóczi tér 3. Kertes loft

Ha felkeltette az érdeklődéseteket a tábor, akkor a bővebb programról és a részletekről itt olvashattok.

Így lazíthattok bizonyítványosztás előtt: három film, amit tömegek néznek

Milyen filmekkel érdemes lazítani a tanévzárás előtt? Adunk néhány tippet azoknak, akik a kánikula elől a moziba menekülnének. Az Ocean's-akciósorozat legjobb nyitó hétvégi bevételét hozta a csupa női főszereplőkkel forgatott Ocean's 8 - Az évszázad átverése című film, amelyre 41,5 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban. A külföldi piacokon a Warner Bros.