szerző:
Eduline

Ha végeztetek az iskolával, jöhet a munkakeresés, ám ehhez be kell tartani néhány aranyszabályt, amit sajnos még ma is sokan figyelmen kívül hagynak.

©

Kezdőként több végzetes hibát is véthet az, aki egy álláshelyre jelentkezik, és ezek között vannak olyanok, amik már önmagukban bukással érnek fel. Megmutatjuk, mit érdemes mindenképp kerülni a siker érdekében.

Az interjúig sem jut el az, akinek nincs megfelelő önéletrajza. A folyó szöveg kizárt, és ma már kézzel írt cv-t sem kérnek a cégek, a megfelelő önéletrajzról itt találtok mintát.

Állásinterjúról késni tilos! Talán említésre sem méltó, annyira magától értetődik a pontos érkezés. A késésre pedig semmi mentség, egy ilyen fontos alkalommal még a notórius késők is össze tudják kapni magukat.

Fontos a megfelelő megjelenés, ami nem jelent frakkot és cilindert, de érdemes kerülni a szakadt farmert és a papucsot is. Munkakörtől függ, mi az elvárás: egy informatikus-jelölt esetében nem gond a farmer és a póló, de ha valaki magára eröltet egy inget/blúzt, az biztosan nem fogja kellemetlenül érezni magát az interjún.

Felmérések bizonyítják, hogy a pályakezdés előtt állóknak nincs reaális képük arról, milyenek a hazai bérek. Jó, ha mindenki tudja, a hazai átlagbér nettó 170 ezer forint. Ennél többet kezdőként csak a műszaki, informatikai és gazdasági területeken van esély kialkudni. Érdeme előzőleg tájékozódni, hogy a területen milyen átlagbérek jellemzők.

Pályakezdő vagy és szeretnél gyorsan elhelyezkedni?

Regisztrálj, töltsd fel önéletrajzod és jelentkezz könnyedén a pályakezdő állásokra a megújult jobline.hu oldalon! Megnézem az állásokat »