szerző:
Eduline

A legtöbb álláskereső hátradől, ha túljutott a két kritikus ponton: a munkahelyre elküldött egy jó önéletrajzot, és...

©

A legtöbb álláskereső hátradől, ha túljutott a két kritikus ponton: a munkahelyre elküldött egy jó önéletrajzot, és az állásinterjún is megfelelt. Pedig ebben a fázisban még mindig van néhány dolog, amit érdemes megtenni – tanácsolja az InternQueen nevű blog.

1. Maradj kapcsolatban a céggel

A cégvezető vagy a toborzó munkatárs naponta több jelöltet is meghallgat, így el kell érned, hogy emlékezzenek rád. Hívd fel a kapcsolattartót, mutatkozz be, és érdeklődj, hogy mikor döntenek a pályázatról, illetve pontosan mikor kellene munkába állni. Jó pont, ha látják, hogy komolyan érdekel a meghirdetett pozíció.

2. Légy pontos és megbízható

Ha az állásinterjún megígérted, hogy további dokumentumokat, referenciákat küldesz, ne feledkezz meg róla! Lehetőleg egy napon belül továbbítsd a megbeszélt anyagokat, így precíznek és megbízhatónak tűnsz majd.

3. Nem sajnáld az időt

Ne ess kétségbe, ha már egy ideje nem hallottál a cég felől, lehet, hogy még javában zajlik a jelöltek meghallgatása. Jó ötlet, ha küldesz nekik egy e-mailt, amelyben megköszönöd, hogy időt szakítottak rád, és célzol arra, milyen pozitív benyomással távoztál az állásinterjúról.

4. Ismerd meg jobban a céget 

Megéri egy kis időt szánni arra, hogy jobban beleásd magad a cég történetébe, és a meghirdetett pozíció feladatköreit is megvizsgáld. Nem lehet tudni, mikor lesz rá szükséged.

5. Vesd be a kapcsolataidat

Még mindig igaz, hogy sokszor egy jó ismerős többet ér, mint bármennyi bizonyítvány. Beszéld meg a cégnél dolgozó ismerőseiddel, hogy szóljanak néhány jó szót az érdekedben. A tíz legkínosabb baki, amit elkövethetsz az állásinterjún – összefoglalónkat itt olvashatod.