szerző:
Eduline

Ha a héten egy kis pihenésre vágytok, ajánlunk pár helyet Budapesten, ahová érdemes elmenni. Itt a jó idő és a szünet, mi lenne jobb egy esti sétánál?

©

Múzeumkert, Károlyi-kert

Egy fagyival vagy kávéval kiülni a még langyos lépcsőkre vagy a fák árnyékában pihenni? Tökéletes lezárása lehet a napnak. A környéken remek kávézók is vannak, bárhonnan érkeztek, akár az Astorián, akár a Kálvin téren keresztül.

©

Kikapcsolódás a természetben

Kevesebb mint fél óra utazással ki lehet érni Budapest belvárosából a Római-partra. Egy pokróc és egy kis elemózsia felpakolásával egész nap el lehet heverészni a Duna mellett úgy, hogy közben semmi nem zavar meg a koncentrálásban és a pihenésben. A parton végigsétálva találhattok egészen természetközeli részeket is, ahol tényleg csak az állatok és a növényvilág vesznek körbe titeket (használjátok ki, amíg még lehet).

©

Füvészkert

Nincs messze a Corvinus, az ELTE és a Semmelweis (és még jó néhány egyetem) campusától, garantált a csend és a nyugalom, és a belépő is pénztárcabarát - a Füvészkert az ideális hely, ha pihennétek a nap végén, de randihelyszínnek sem utolsó. A titkos kert legöregebb fái 150 évesek is elmúltak, a Viktória-házban hatalmas tündérrózsákat nézhettek meg, de van itt bambuszliget, temérdek orchidea és kaktusz - szóval csupa olyan dolog, amit egyébként nehezen tudnánk elképzelni Budapest kellős közepén.

©

Ez a három legjobb hely Budapesten, ahová mindenkinek el kell mennie

Lassan vége a farkasordító hidegnek, úgyhogy nyakatokba vehetitek a várost. Ma három szuper budapesti helyet ajánlunk nektek. Van itt minden: panoráma, étel-ital és egy kis villamosozás is. Ahol jókat lehet enni: a Hold utcai piac és társai Ha tehetnénk, csak piacokon ebédelnénk, mert egyre jobb helyeket lehet találni a vásárcsarnokokban.