szerző:
Eduline

Mérlegképes könyvelő, pénzügyi-számviteli ügyintéző, társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó, államháztartási...

Könyvelőiroda. Idén is ez a legkeresettebb OKJ-s képzés

Mérlegképes könyvelő, pénzügyi-számviteli ügyintéző, társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó, államháztartási mérlegképes könyvelő és emelőgép-kezelő – ezek a legnépszerűbb OKJ-s képzések a Perfekt Zrt. adatai alapján. A pénzügyi, gazdasági terület mellett az ipari képzések iránti érdeklődés is nőtt az elmúlt időszakban.

A Perfekt szakértői szerint a munkaerőpiacon a pénzügyi, valamint a műszaki és informatikai területen szerzett szakképesítés a legkeresettebb, az elmúlt fél évben mérnököt, informatikai szakembert és könyvelőt kerestek leginkább a vállalatok, de sok volt a betöltetlen állás az ügyfélszolgálati, kereskedelmi területen is.

A képzésekkel foglalkozó cég szerint a vállalatok az adminisztratív jellegű képzések mellett olyan gyakorlatorientált, a termelői szektort kiszolgáló tanfolyamokra is igényt tartanak, mint az emelőgép-kezelő vagy a targoncakezelő. Melyek a hiányszakmák 2012-ben? Összefoglalónkat itt olvashatjátok el, a legjobban fizetett tevékenységi körökről pedig itt olvashattok.