szerző:
Unyatyinszki György

Hetsch Ferenc a Kortárs Művészeti Iskola hallgatójának nagy sikert aratott terveire cserélik a Magyar Úszó Szövetség által először közölt, kínossá vált arculatterveket.

Egy vizsgafeladatként készítette el terveit Hetsch Ferenc, aki tanárai, Ördögh László, Herbszt László és Darázs Bódog szakmai iránymutatásával végezte munkáját. A plakátok és arculati elemek olyan sikeresek lettek, hogy a Magyar Úszó Szövetség végül lecserélte a kínos, hanyagul elkészített arculatot.

A MÚSZ először közölt tervei rengeteg hibát tartalmaztak: elcsúszott arányok, színek és betűk.
©

Mi büszkék vagyunk erre az arculatra. Mindenféle facebookos megosztások, nyilatkozatok és vélemények megjelentek az arculatról, de egy dolog biztos volt a szervezőbizottság számára, hogy egy modern, 21. századi, napjainkat idéző arculatot válasszunk, ami bevezet picit minket az olimpiára is

-  nyilatkozta az Origonak Seszták Miklós kormánybiztos, a vizes vb szervező bizottságának az elnöke.

Seszták hozzátette, hogy az előző terveket "nem hozták nyilvánosságra", Szántó Éva, a vébé rendezésért felelős cég vezetője szerint ők a 2013-as arculattal próbálkoztak ugyan, de a kiválasztásra már a diák tervei kerültek.

Az arculaton mindössze a logó változott kis mértékben a MÚSZ és a cég kérésére. A teljes arculati terv itt tekinthető meg.

©