szerző:
Eduline

Már hatvanegy intézmény csatlakozott a Coursera projekthez: a honlapon regisztrálva többek között a Stanford, a...

©

Már hatvanegy intézmény csatlakozott a Coursera projekthez: a honlapon regisztrálva többek között a Stanford, a Princeton, a Columbia, a Yale, a University of London, a Melbourne University, a Hong Kong University of Science and Technology, a Ludwig-Maximilians-Universität München, az École Polytechnique Fédérale de Lausanne kurzusain vehettek részt ingyenesen.

A Coursera ötlete két stanfordi professzortól származik, akik azt szerették volna, hogy azok is bekapcsolódhassanak a kurzusokba, akik komolyan érdeklődnek valamilyen téma iránt, de a körülményeik miatt nem járhatnak egyetemre. Az Egyesült Államokban már hatmillióan vesznek részt ingyenes online kurzusokon: a részleteket itt találjátok, a Harvard és a Massachuttes Institute of Technology (MIT) által indított edX-ről pedig itt olvashattok.

Az online felületen elsősorban irodalom, matematika, statisztika, társadalomtudomány, informatika, gazdaság, orvostudomány, természettudomány és dizájn témájú kurzusokat kínálnak az egyetemek. Ahhoz, hogy részt tudjatok venni az órákon, regisztrálnotok kell a Coursera honlapján, majd ki kell választonotok a kurzust. Webkamera nem szükséges, a kérdéseket pedig külön felületen lehet eljuttatni az oktatóknak. A kurzusok elvégzéséért diploma egyelőre nem jár: ha teljesítitek a követelményeket, egy tanúsítványt kaptok.