szerző:
Eduline

Milyen szakmákkal lehet a leggyorsabban elhelyezkedni Budapesten? Mutatjuk az aktuális listát.

©

Asztalos, dísznövénykertész, épület- és szerkezetlakatos, férfiszabó, gépgyártástechnológiai technikus, gyakorló ápoló, gyógyszerkészítmény-gyártó, hegesztő, húsipari termékgyártó, ipari gépész, kőműves, központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő, magasépítő technikus, női szabó, pék, szociális gondozó és ápoló, tartósítóipari szakmunkás, vasútforgalmi szolgálattevő, villanyszerelő, víziközmű technikus

- ezek a 2017/2018-as tanévben a hiány-szakképesítések Budapesten.

A listán szerepő szakmákkal könnyen állást lehet találni, azok a diákok pedig, akik ebben a tanévben ezek közül választottak, szakképzési ösztöndíjat kaphatnak.

A teljes, országos listát itt, a rendelet 5. mellékletében (Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjról szóló kormányrendelet alapján a 2017/2018-as tanévben induló képzésekben tanulmányi ösztöndíjra jogosító hiány-szakképesítések) nézhetitek meg.

Nem kerültél be egy főiskolára sem? A kormány hamarosan keresni fog

A szakképzési centrumok várják azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek idén nem sikerült a felsőoktatásba bekerülni - mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek. A mintegy 33 ezer érintettet az Oktatási Hivatal levélben értesíti a szakképzésben rejlő lehetőségekről, így például az elérhető szakmákról, a tanulmányi ösztöndíjakról és a képzési formákról - tette hozzá.