szerző:
Eduline

Beyoncé bejelentette, hogy ösztöndíjjal támogatja afroamerikai nők tanulmányait négy felsőoktatási intézményben a Lemonade című albuma megjelenésének évfordulója alkalmából.

©

A Formation Scholars Award elnevezésű ösztöndíjat a bostoni Berklee Zeneművészeti Főiskola, a New York-i Parsons Tervezőiskola, valamint a washingtoni Howard Egyetem és az atlantai Spelman Főiskola afroamerikai hallgatónői kaphatják meg.

A világsztár közleménye szerint az ösztöndíjjal támogatni akarja azokat a nőket, akik "nem félnek a kategóriákon kívül gondolkodni, bátrak, tudatosan kreatívak és magabiztosak".

Oscar-díjas színészt jutalmaztak a Harvardon

Az év művésze díjjal jutalmazták a Fences című filmben nyújtott játékáért Oscar-díjjal elismert Viola Davist a hétvégén a Harvard Egyetemen. A színésznő az egyetem kulturális fesztiválján vett részt szombaton. Rövid beszédet tartott a megjelenteknek, majd a közönség soraiban foglalt helyet, hogy megtekintse a diákok zenei előadásait.

Az ösztöndíjak a következő tanítási évben lépnek érvénybe.

A Lemonade című album az amerikai énekesnő hatodik stúdióalbumaként jelent meg 2016. április 23-án. Beyoncé tavaly a The Formation világkörüli turnén mutatta be a lemez számait.