szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szakmát tanulnátok, de nem tudjátok, melyikkel lehet könnyen elhelyezkedni? Újabb olvasói kérdésre válaszoltunk.

Ha szeretnétek olyan szakmát tanulni, amive könnyen el is helyezkedhettek, akkor érdemes az aktuális hiányszakmák listáját nézegetnetek. Az itt felsorolt szakképesítéssel rendelkező emberek ugyanis könnyebben el tudnak helyezkedni.

Az aktuális listát itt nézhetitek meg. Ha szívesen tanulnátok OKJ-s rendszerben, akkor a legfontosabb szabályokat itt olvashatjátok el.

Így kaphattok akár havi 50 ezer forintos ösztöndíjat: mutatjuk a szabályokat

Szakgimnáziumban vagy szakiskolában tanultok? Akkor ti is kaphattok akár 50 ezer forintos ösztöndíjat. Mutatjuk a szabályokat.

Ez a lista jó infó azoknak, akik szakgimnáziumban vagy szakközépiskolában tanulnának tovább (azok ugyanis, akik a listán szereplő szakmák közül választanak, ösztöndíjat kaphatnak), de az OKJ-s képzéseket kereső felnőtteknek is segíthet, ezekkel a végzettségekkel ugyanis rövid idő alatt munkát találhatnak.

A hiányszakmák listája tehát azoknak is jól jöhet, akik már szakképzésben tanulnak, ugyanis tanulmányi eredményük alapján Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj illeti meg őket, ha a hiány-szakképesítések körébe tartozó államilag támogatott nappali, iskolai rendszerű képzésben vesznek részt. Az ösztöndíjról bővebben itt olvashattok.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.