Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Abszurd humorba fojtotta felháborodását az oktatáskutató Németh Szilárd vádaskodására

Nahalka István megütközött a kormány tervein, hogy szigorúbban ellenőriznék a kritikus civil szervezeteket, így a Tanítanék Mozgalmat és a Történelemtanárok Egyletét is.

Forrás: Stiller Ákos

Németh Szilárd jelentette be kedd, hogy a kormány szigorúbban kívánja ellenőrizni a civil szervezeteket, például vagyonnyilatkozatra köteleznék a vezető beosztású tagokat is, mert azt sejtik(!), hogy egy kormányellenes nemzetközi hálózat tartja fenn az "álcivileket", akiket "el kell innen takarítani" a politikus szerint. A civil szervezeteket ennél jobban csak Oroszországban bélyegzik meg talán, ahol egyből külföldi ügynöknek minősül az a szervezet, akik nemzetközi támogatást fogadnak el.

hirdetés
hirdetés

HírTv felvételén Németh pont a Történelemtanárok Egyletét és a Tanítanék Mozgalmat hozta fel példának, mert szerinte "minden egyes megszólalásuk politikai volt". Nemtetszését az válthatta ki, hogy a TTE olyan szakmai változtatásokat szeretne elérni (civilek ugyebár), hogy használni lehessen a régi történelmi atlaszokat a továbbiakban is, valamint a tankönyvpiac szabadságát szeretnék elérni.

Nahalka István oktatáskutató, egyetemi tanár, aki a Tanítanék Mozgalom által készített alternatív oktatáspolitikai javaslat, a Kockás Könyv összeállításában is részt vett, megütközését egy abszurd jövőbeli hírben fejezte ki - ugyanis a Tanítanék mellett számos oktatási civil szervezetet is érintene az intézkedés.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X