Ez a cikk több mint egy éve frissült utoljára, ezért lehetséges, hogy a tartalma már elavult. Használd a cikk alján lévő kulcsszavakat vagy a keresőt a frissebb anyagok eléréséhez.

Ezért érdemes mindenkinek regényeket olvasnia

Akik olvasnak regényeket, sokkal nyitottabban gondolkodnak, kevésbé van szükségük bizonyos témákban a leegyszerűsítésekre, és jobb döntéseket hoznak.

Forrás: pixabay.com

A University of Toronto három kutatója jutott az eredményre, miután elvégeztek egy kísérletet 100 hallgatóval.

hirdetés
hirdetés

A csoport egyik fele tanulmányt olvasott, a másik fele pedig egy elbeszélést. Ezután megmérték, mennyire igazak rájuk olyan állítások, mint például „nem szeretem a bizonytalan helyzeteket”, vagy hogy „nem szeretem az olyan kérdéseket, amikre többféle válasz is adható”.

A teszt után az derült ki, hogy akik a fiktív történeteket olvasták, sokkal kevésbé érezték szükségét az egyértelműségnek, és jobban el tudták fogadni a bizonytalanságot, mint azok, akik a tanulmányokat olvasták.

A kutatást végzők a Salon című amerikai lapnak elmondták, az eredményeik bizonyítják, hogy a humán tárgyak oktatását nem érdemes elhanyagolni, hiszen ezek növelhetik az emberi éleslátást, és szélesíthetik a látókörüket.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Hozzászólások (0)

Új hozzászóláshirdetés

Nyelvoktatás hirdetés

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X