szerző:
eduline/mti

Nem csak munkatapasztalatot szerezhettek, hanem a kiválaszotott cég arra is felkészülhet a pénzből, hogy később alkalmazzon titeket.

Egy új, közpénzből megvalósuló program azt tűzte ki célul, hogy az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban, felnőttképzésben megszerzett szakképesítés mellett érdem elősegítése, hogy a fiatalok munkahelyi tapasztalatot szerezzenek, így könnyítve a későbbi foglalkoztathatóság esélyeiken.

A felhívás keretösszege 15 milliárd forint, a pályázók legalább 1,9 millió és legfeljebb 30 millió forint támogatást nyerhetnek. A vállalkozások 2016. augusztus 1. és 2018. július 31. között adhatják be támogatási kérelmüket a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) megjelent "Gyakornoki program pályakezdők támogatására" felhívásra. A támogatási kérelmet a vállalkozások online, az elektronikus kitöltő programon keresztül adhatják be.

Ösztöndíjat és gyakornoki helyet kapott lány, akit profilképe miatt hurcoltak meg

A Tinder társkereső alkalmazás főiskolai ösztöndíjat ajánlott egy lánynak, aki profilképe miatt került kellemetlen helyzetbe. Shannon Workman, a University of Nebreaska hallgatója és a Chi Omega diákegyesület tagjaként egy olyan képet választott a Tinderre, amin az egyesület pólóját viseli. Ő az ott középen. Az egyesület kizárással fenyegette lányt, mert szerintük ezzel megsértette a Chi Omega jó hírnevét.

A program többek között bér- és járuléktámogatást nyújt a gyakornokok foglalkoztatásához kapcsolódóan kilenc hónapon keresztül, ha az alkalmazás a kis- és középvállalkozások statisztikai létszámának növelésével jár együtt. Másrészt az összegből lehetőség nyílik az új munkahely tárgyi feltételeinek kialakítására, valamint segítő vállalati gyakornoki kapcsolattartó tevékenység ellátására is.

A pályázati felhívás szerint a gyakornoki program az Ifjúsági Garanciához kapcsolódó foglalkoztatási támogatások rendszerébe ágyazva valósul meg, amelynek lényege, hogy minden 25 év alatti fiatal az iskolai tanulmányai befejezését vagy a munkanélkülivé válását követő 4 hónapon belül megfelelő színvonalú, konkrét foglalkoztatási vagy továbbképzési ajánlatot kapjon.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!