szerző:
Eduline

Melyek voltak a legproblémásabb feladatok a középszintű matekérettségin? Az eduline olvasói több kérdést feltettek a feladatsorról és a megoldásokról - itt találjátok a választ. Ne fogjátok vissza magatokat, várjuk a további kérdéseket.

©

1. Az első feladatsor 12. feladatánál elfogadják, ha azt írtam, hogy 75 százalék?

A Studium Generale csapata szerint ennél a feladatnál a 0,75 a helyes forma, a valószínűség ugyanis 0 és 1 közötti érték lehet. Friss: a tavalyi érettségin elfogadták a százalékos eredményt is.

2. Mindenki meg tudta oldani a gráfos feladatot?

Kellemetlen meglepetés lehetett, hogy az idén is volt gráfelmélet az első feladatsorban, ezt ugyanis nem minden középiskolában tanítják elég részletesen, sőt a Studium Generale oktatói olyan érettségizőkkel is találkoztak már, akik egyáltalán nem tanulták ezt a témakört. Maga a feladat az eduline-nak nyilatkozó oktatók szerint egyébként egyszerű volt, de azoknak valóban gondot okozhat, akik nem találkoztak ehhez hasonló kérdésekkel” – mondta.

Itt van az első rész nem hivatalos megoldása!

A középszintű matekérettségi második részének nem hivatalos megoldása.

A matekérettségiről itt találjátok folyamatosan frissülő tudósításunkat. Az matekérettségi első részéről itt találjátok a legfrissebb infókat, a második rész feladatairól pedig itt olvashattok.

3. Középszintű tananyag egyáltalán a szórás?

Igen, elvileg ezt a középszinten érettségizőknek is tudniuk kellene, igaz, ez is olyan, mint a gráfok témaköre - sok iskolában nem tanulják elég alaposan.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!