szerző:
Eduline

Milyen hosszú szövegeket kellett írni a középszintű németérettségi íráskészséget mérő részében? Mutatjuk a szabályokat.

©

A középszintű németérettségi íráskészség feladatrésze két szövegalkotási feladatból áll. Az egyik levélnek 80-100 szó közöttinek kell lennie, a másiknak 100-120. Az íráskészség résznél a feladat teljesítésért és a szöveg hosszúságáért adható maximális pontszám 5.

Itt nézhetitek meg a középszintű németérettségi hivatalos megoldását

Nyilvánosságra hozta a középszintű németérettségi hivatalos megoldását az Oktatási Hivatal. A középszintű németérettségi feladatsora: A középszintű németérettségi hivatalos megoldása: Itt találjátok összes cikkünket az idei németérettségiről.

Az első feladatnál ha a létrehozott szöveg terjedelme meghaladja a 150 szót, akkor a feladat teljesítéséért és a szöveg hosszúságáért járó összpontszámból 1 pontot le kell vonni - derül a javítási-értékelési útmutatóból. Viszont ha a szöveg 40 szónál rövidebb, akkor a feladat teljesítésére és a szöveg hosszúságára adott pontszám 0 pont.

Ha a második feladatnál a létrehozott szöveg terjedelme meghaladja a 180 szót, akkor a "feladat teljesítése, a megadott szempontok követése" alapján adott pontszámból 1 pontot le kell vonni. Viszont ha a szöveg 50 szónál rövidebb, akkor 0 pont jár (feladat teljesítése, a megadott szempontok követése szempont).

Tehát a leveletek 0 pontos, ha a minimális elvárt szómennyiség (egyik levél esetében 80, a másik 100) felét nem teljesítettétek.

A németérettségiről szóló tudósításunkat itt találjátok.

Egy ismert DJ-ről és az egydolláros szemüvegről is kaptak szöveget a diákok a németérettségin.