szerző:
Eduline

Vészesen közeleg a magyarérettségi, de még van időtök átfutni a kötelező olvasmányokat. Összegyűjtöttük, hol találjátok meg a teljes és a rövidített változatokat.

©

A Toldi estéjétől a Puszták népéig egy sor rövidített kötelezőt találtok ezen az oldalon. Mivel a műveket egy-két bekezdésben foglalták össze, azoknak ajánljuk, akiknek már nagyon nincs idejük, és nem feltétlenül hajtanak jó jegyre.

A Kötelezők Röviden nevű oldalon évfolyamokra lebontva találtok egy-két oldalas olvasónaplókat, néhány műhöz pedig elemzést is készítettek, az emelt szinten vizsgázóknak is segíthet az ismétlésben.

A Kötelező Olvasmányok Röviden oldalon életrajzokat is találtok, és persze a kötelezők cselekményét. Nem biztos, hogy mindent meg fogtok találni, de érdemes körbenézni.

A Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK) honlapján megtaláljátok az összes kötelező olvasmány teljes szövegét. A MEK-nek van mobilalkalmazása is, ha mobilon vagy tableten olvasnátok, utazás közben.

A Petőfi Irodalmi Múzeum által üzemeltetett Digitális Irodalmi Akadémia oldalán szerző szerint böngészhettek, bár itt jóval kisebb a választék, mint a MEK-en. Erről a blogról pedig pdf formátumban tölthetitek le, amire szükségetek van.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!