szerző:
Eduline

Hány többletponttal számolhatnak azok a felvételizők, akik korábban már szereztek egy OKJ-s bizonyítványt?

©

OKJ-s végzettséggel 32 többletpontot lehet szerezni a felsőoktatási felvételin, de több feltételnek meg kell felelni.

Pluszpont csak a 1993 után szerzett, az Országos Képzési Jegyzékben szereplő, 54-es vagy 55-ös szakmaszámú szakképesítésért jár, és csak akkor, ha a szakiránynak megfelelő képzésen tanultok tovább (hogy mi számít szakirányú továbbképzésnek, arról itt tájékozódhattok), és az OKJ-többletpontról az adott képzési terület intézményei közösen döntöttek.

A 2018-as felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Ezen a júliusi estén tudják meg a felvételizők, bekerültek-e az egyetemre

Mikor derül ki, melyik egyetemre vagy főiskolára kerültök be a 2018-as felvételin? A különböző szakokon - a jelentkezők által szerzett összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb szempontok figyelembevételével - várhatóan 2018. július 25-én határozzák meg a felvételi ponthatárokat. A Felvi arra is felhívja a figyelmet, hogy az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás