szerző:
Eduline

Milyen tantárgyak év végi érdemjegyeit veszik figyelembe az egyetemi-főiskolai felvételin? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Jövőre szeretnék felvételizni. Úgy tudom, hogy a középiskolai jegyeimtől is függ majd, bekerülök-e a kiválasztott szakra. Milyen tantárgyakat néznek?

Amikor kiszámolják a felvételi pontszámot, a középiskolai eredmények közül az öt fő tárgyból szerzett (utolsó két év végi) érdemjegyeket adják össze, majd duplázzák - így maximum 100 pontot szerezhettek.

A magyar, a matek, a történelem és az idegen nyelv mellett valamelyik természettudományos tárgy eredményét is figyelebe veszik.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Ilyenek lesznek a 2018-as felvételi pontszámítási szabályai

Nem változnak a felsőoktatási felvételi pontszámítási szabályai 2018-ban - legalábbis ez derül ki a felvételi rendeletből. A felsőoktatási felvételiről szóló - hatályos - rendelet alapján a jelentkezők továbbra is legfeljebb 500 pontot szerezhetnek, 200+200 pontot a tanulmányi és az érettségi eredményeikkel, 100 pontot nyelvvizsgával, OKJ-s szakképesítéssel, versenyeredményekkel.