szerző:
Eduline

A 2018-as egyetemi-főiskolai felvételin is meg lehet majd duplázni az érettségi pontszámot? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

©

Jövőre fogok felvételizni egyetemre, de a középiskolai jegyeim nem elég jók. Még mindig meg lehet duplázni az érettségi pontokat?

A felvételi pontszámítási szabályairól (is) szóló kormányrendelet hatályos szövegében ugyanúgy szerepel az érettségi pontok duplázásának lehetősége, mint eddig.

Alapképzésre és osztatlan képzésre történő jelentkezés esetén a (6) bekezdésben foglaltak kivételével a jelentkező teljesítményét felvételi összpontszámmal kell értékelni, amelyet az alábbiak szerint kell számítani:
a) a tanulmányi pontok és az érettségi pontok összeadásával, vagy
b) az érettségi pontok kétszerezésével,
mindkét esetben az esetleg szerzett érettségi többletpontok és egyéb többletpontok hozzászámításával. Az (1) bekezdés szerinti két számítási mód közül azt kell alkalmazni, amelyik a jelentkező számára előnyösebb

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás

Ilyenek lesznek a 2018-as felvételi pontszámítási szabályai

Nem változnak a felsőoktatási felvételi pontszámítási szabályai 2018-ban - legalábbis ez derül ki a felvételi rendeletből. A felsőoktatási felvételiről szóló - hatályos - rendelet alapján a jelentkezők továbbra is legfeljebb 500 pontot szerezhetnek, 200+200 pontot a tanulmányi és az érettségi eredményeikkel, 100 pontot nyelvvizsgával, OKJ-s szakképesítéssel, versenyeredményekkel.