szerző:
Eduline

Arra már korábban válaszoltunk, hogy mennyit kell fizetni, egyáltalán kell-e fizetni az egyetemi-főiskolai jelentkezésért? Hány szakot lehet ingyen megjelölni? Most az a kérdés, hogyan lehet ezeket a pénzügyeket elintézni.

©

Ahogy már korábban volt szó róla, a 2018-as felvételin három képzés megjelölése díjmentes. A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetnetek.

A kiegészítő eljárási díjat egy összegben kell befizetni az alábbi fizetési módok valamelyikével: azaz banki átutalással vagy internetes tranzakcióra alkalmas bankkártyával, az E-felvételiből elérhető internetes felületen.

A befizetés (vagyis a tranzakció indításának és sikeres befejezésének) határideje megegyezik a jelentkezési határidővel, amely 2018. február 15. (éjfél). A befizetendő összeget az E-felvételi rendszere automatikusan kiszámolja, ami látható a felület Fizetés menüpontjában is.

Ilyenek lesznek a minimumponthatárok a 2018-as felvételin

Változnak-e 2018-ban a felvételi minimumponthatárai? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk. Újra szeretnék felvételizni, de 300-nál kevesebb pontom van. Emelkedett a minimumponthatár? Vagy maradt a tavalyi? 2018-ban marad a 2017-es minimumponthatár: - alap- és osztatlan szakon 280 pont - felsőoktatási szakképzésen 240 pont- mesterképzésen 50 pont Ha ennél kevesebb pontot szereztek, sem állami ösztöndíjas, sem önköltséges formában nem kezdhetitek meg tanulmányaitokat.

Felvételi jelentkezés lépésről lépésre - 2018

Online képzés célja: Az Eduline online videós felvételi tájékoztatója végigvezet a 2018-as felsőoktatási felvételi minden fontosabb lépésén a szakválasztástól a ponthatárhúzásig. Segítünk, hogy ne vessz el a jogszabályok útvesztőjében és ne veszíts értékes pluszpontokat a felvételi során. | | Kiemelt képzések , Tanulástámogatás