szerző:
Eduline

Nem kell aggódniuk az idén érettségizőknek, ha a bizonyítvány átvétele után nem jelennek meg azonnal az érettségi eredményei az E-felvételi rendszerében.

©

A felvételizőknek nem kell feltölteniük az E-felvételibe a 2003. január 1. után szerzett államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványok, valamint a 2006. január 1. után kibocsátott érettségi bizonyítványok, tanúsítványok másolatait. Ezeknek az adatoknak a hitelességét a megfelelő nyilvántartásból ellenőrzik, onnan kerülnek be a felvételi adatbázisba.

A 2018-ban érettségizők eredményei nem jelennek meg rögtön az E-felvételiben a bizonyítvány vagy tanúsítvány átvétele után. Ők legyenek türelemmel, ilyenkor a vizsgáztató intézmények egyes adminisztrációs és hitelesítési feladatai miatt szükség van némi átfutási időre, de aggodalomra semmi ok – hívja fel a figyelmet a Felvi.

Hozzáteszik: ezek az eredmények is megérkeznek, semmiképp nem kell feltölteniük a bizonyítványt vagy a tanúsítványt, ez ugyanis nem gyorsítja meg a folyamatot, épp ellenkezőleg.

A 2018-as felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Ezen a júliusi estén tudják meg a felvételizők, bekerültek-e az egyetemre

Mikor derül ki, melyik egyetemre vagy főiskolára kerültök be a 2018-as felvételin? A különböző szakokon - a jelentkezők által szerzett összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb szempontok figyelembevételével - várhatóan 2018. július 25-én határozzák meg a felvételi ponthatárokat. A Felvi arra is felhívja a figyelmet, hogy az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún.