szerző:
Eduline

Véget ért a középszintű angolérettségi, amelynek a megoldására összesen 180 percet kaptak a diákok. A Kolumbusz-napról, a finnek közkedvelt „sportágáról”, a feleségcipelésről, a Pullmann-féle vasúti kocsikról is kaptak szöveget a középszintű angolérettségi második, nyelvhelyességi feladatsorában.

©

Ebben a kvízben a nyelvhelyességi feladatsor második feladatát választottuk ki, amelyben a finnek közkedvelt „sportágáról”, a feleségcipelésről volt szó. Próbáljátok ki, meg tudjátok-e oldani.

A középszintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Az emelt szintű angolérettségi hivatalos megoldását itt találjátok.

Zárjátok be a Google Translate oldalát, tegyétek el a szótárt, időkorlát viszont nincs.

Itt oldhatjátok meg a tesztet:

Az angolérettségiről szóló, folyamatosan frissülő tudósításunkat itt olvashatjátok.

A hallás utáni szövegértést mérő feladatsort itt találjátok.

Egy kínos ügyben kell tanácsot adniuk a vizsgázóknak az angolérettségi utolsó részében

Egy nagyon furcsa "sportágról" is kaptak szöveget a nyelvhelyességi tesztben az érettségizők

Nagyon nehéz feladatot is kaptak a diákok az angolérettségin, "egyenetlen" a feladatsor

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat. A 2018-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Angolérettségi: feladatok és megoldások elsőként itt!

Ma az angollal folytatódnak az érettségi vizsgák, több tízezren töltik majd ki a négy részből álló feladatsort. Az Eduline-on folyamatosan beszámolunk a feladatokról, diákokat és tanárokat kérdezünk az írásbeliről, a vizsga után pedig jövünk a nyelvtanárok által készített, nem hivatalos megoldásokkal. Az angol érettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euro Nyelvvizsga Központnak.