szerző:
Eduline

Fontos határidő jár le holnap, csütörtök éjfélig tudjátok ugyanis feltölteni a hiányzó dokumentumokat az e-felvételi rendszerbe. Ha nem teszitek meg, bukhatjátok az idei felvételit.

©

A jelentkezéshez, pontszámításhoz szükséges dokumentumokat az e-felvételi dokumentumok menüpontjában tudjátok feltölteni és ugyanitt tudjátok nyomon követni a dokumentumok elbírálását is.

Egyetlen alkalommal lehetőségetek van változtatni a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén is – tehát új képzéseket már nem vehettek fel, de törölni törölhettek. Hogy miért fontos a sorrend, ebből a cikkünkből megtudhatjátok.

Ha megbuktatok az alkalmassági vizsgán - „nem felelt meg” vagy „nem jelent meg” eredményt kaptatok -, akkor nincs teendőtök, hiszen alkalmassági vizsga nélkül nem vesznek fel titeket arra a képzésre, ahol ez követelmény volt.

A ponthatárokat július 23-án hirdetik ki, a besorolási döntés – tehát az, hogy mely képzésen kezdhetitek meg a tanulmányaitokat szeptemberben – legkésőbb augusztus 5-étől az e-felvételi hivatalos iratok menüpontjában lesz elérhető és e-mailben is értesítést kaptok.

Felvételi 2015

Felvételi: ezekre a szakokra lesz a legnehezebb bekerülni

Harc lesz a helyekért ezeken a mesterképzéseken

Kik jelentkezhetnek a pótfelvételire?

Milyenek lesznek a ponthatárok a legnépszerűbb szakokon?

Ilyen feltételekkel kaphattok állami ösztöndíjat

Felvételi: mit tehettek, ha bekerültök, de meggondoljátok magatokat?

Ilyenek a pontszámítási szabályok a 2015-ös felvételin

Ők már biztos nem tanulhatnak tovább az egyetemen

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!