szerző:
Eduline

2018. július 17-től 24-ig rendezik meg a Studium Generale (SG) ingyenes nyári táborát Baján. Ha jövőre érettségiztek, ezt ne hagyjátok ki.

©

A Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos előkészítőjének nyári táborában az SG tanári gárdája maximum 5-6 fős csoportokban naponta 2x3 órában oktatja az érettségi év előtt álló középiskolásokat matematikából, történelemből és közgazdaságtanból - hogy amikor eljön a nagy pillanat, sikeresen abszolválhassák az érettségit, és bekerüljenek a megcélzott felsőoktatási intézménybe.

A jelentkezőknek lehetőségük van csak matematikát, történelmet, vagy közgazdaságtant tanulni, esetleg kombinálhatják is azokat: indulnak matematika-történelem, matematika-matematika, történelem-történelem, matematika-közgazdaságtan, illetve közgazdaságtan-közgazdaságtan csoportok is.

A tanulás és tanítás mellett persze mással is készülnek: sportprogramokkal, esti vetélkedőkkel, további meglepetésekkel. A diákoknak például lehetőségük van délután alternatív előadásokat hallgatni, például megérthetik a nemzetközi politikai összefüggéseket, alapvető pénzügyi és jogi ismereteket. A diákok döntik el, hogy melyikre ülnek be – egyik sem kötelező.

Ami talán a legfontosabb: a tábor ingyenes, egyedül az utazási költséggel kell számolniuk a résztvevőknek. Az ellátás, a szállás, a programok mind térítésmentesek. Jelentkezni a www.studiumgenerale.hu weboldalon lehet, vagy itt a kérdőív és felmérőteszt kitöltésével.

A jelentkezési határidő 2018. június 17.

Ezen a júliusi estén tudják meg a felvételizők, bekerültek-e az egyetemre

Mikor derül ki, melyik egyetemre vagy főiskolára kerültök be a 2018-as felvételin? A különböző szakokon - a jelentkezők által szerzett összpontszám alapján kialakított egységes rangsorolás, az intézmények kapacitása, valamint egyéb szempontok figyelembevételével - várhatóan 2018. július 25-én határozzák meg a felvételi ponthatárokat. A Felvi arra is felhívja a figyelmet, hogy az Oktatási Hivatal minden jelentkezőre ún.