szerző:
Eduline

Gyakorlatilag minden létező vizsgát kamerákkal rögzítene az MSZOE.

©

A Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) közleményében azt írja, "az iskolai szülői közösségek joga és kötelessége őrködni az érettségi vizsga tisztasága felett, és fellépni szabálytalanságokkal szemben, amelyet akár a tanulók, akár a pedagógusok követnek el".

Mint fogalmaznak: "a szülői jelenlét az iskolai vizsgabizottságokban garancia lehet az érettség vizsgák tisztaságára, a korrupció és a protekció feltárására, megakadályozására, mivel az érettségi vizsgán nagy értéke lehet egy indokolatlan jeles osztályzatnak".

Azt az MSZOE elismeri, hogy a szülők nem tolonganak, hogy végüljék a négyórás írásbeli érettségi vizsgát, és a még jobban elhúzódó szóbeliket, ezt azonban a szervezet könnyedén megoldaná, méghozzá az osztálytermek bekamerázásával. Az MSZOE az augusztusi javítóvizsgákat és a középiskolai felvételit is kamerákkal kéne figyelni.

A szervezet közleménye nem említ konkrét esetet bármilyen visszaéléssel kapcsolatban az utóbbi évekből.

A középszintű magyarérettségi szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldását itt nézhetitek meg: szövegértés 1. rész, szövegértés 2. rész, érvelés-gyakorlati szövegalkotás, elemzés.

Magyarérettségi: az idei feladatok és megoldások elsőként itt!

Indul a legnehezebb (és egyben legizgalmasabb) érettségi hét. Kövessétek folyamatosan frissülő tudósításunkat, az írásbeli után jövünk a középszintű teszt nem hivatalos, szaktanár által kidolgozott megoldásával. 8:00Elkezdődött! Pontban reggel nyolckor megkezdődött a közép- és az emelt szintű magyarérettségi, több mint hetvenezer diák vizsgázik ma irodalomból. A vizsgák után jövünk a nem hivatalos, szaktanárok által kidolgozott megoldásokkal!