szerző:
Eduline

Művészeti, osztatlan tanári, esetleg mesterszakra készültök? Itt vannak az alkalmassági és a felvételi vizsgák követelményei.

©

Az idei felvételin is lesznek alkalmassági vizsgák, például művészeti, rendészeti és katonai, osztatlan tanári szakokon, illetve bizonyos pedagógiai és mérnöki képzéseken. Emellett több mesterszakon felvételi vizsgát is tartanak, ilyen lehet például egy írásbeli, szóbeli vagy gyakorlati vizsga, esetleg motivációs beszélgetés. A mesterszakos felvételi pontszámítási szabályiról itt olvashattok.

Azt, hogy az alkalmassági vizsgákon és egyes mesterszakos felvételi vizsgákon milyen követelmények vannak, milyen témakörökből vagy könyvekből kell felkészülni, ebben a dokumentumban találjátok meg. Fontos, hogy nem az összes mesterszakos felvételi vizsgát tartalmazza a lista, előfordulhat, hogy az egyetemnél, főiskolánál kell érdeklődnötök a részletekről.

Az alkalmassági vizsgák menetéről, pontozásáról itt olvashatjátok összefoglalónkat, az osztatlan tanári szakok pályaalkalmassági vizsgájáról pedig itt írtunk.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!