szerző:
eduline/mti

Az egyetem fogja meghatározni a szakok tényleges ponthatárait a kapacitásuk függvényében - mondta Balog Zoltán emberi...

©

Az egyetem fogja meghatározni a szakok tényleges ponthatárait a kapacitásuk függvényében - mondta Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter az MTV Az este című műsorában. Milyen szakokon nullázták le az állami támogatást? A csak fizetős formában induló képzések listáját itt találjátok.

Mindig úgy szokott lenni, hogy júliusban alakítják ki a teljesítmények és a kapaitások függvényében, hogy egy adott szakra hány ponttal lehet bejutni - mondta Balog Zoltán a köztévé műsorában, azzal kapcsolatban, hogy a miniszter mégsem jelöli ki karácsony előtt a felvételi ponthatárokat, ahogy azt ígérte. Mint az emberi erőforrások minisztere mondta, a pontszámokat az egyetemek határozzák meg a kapacitásuk függvényében. Ezért jutnak majd be többen az egyetemre jövőre mint idén az államilag támogatott helyekre (az intézmények szakos kapacitását azonban a fenntartó, vagyis az állam hagyja jóvá - a szerk.).

A hallgatói szerződésekről azt mondta, egyelőre nyitva hagyták ezt a kérdést,  de engedni nem tudnak, szavaiból az volt kivehető, hogy legfeljebb a röghöz kötés idejét csökkenthetik. Egyensúlyba kell hozni a diplomás és az állam érdekeit, amely közpénzen képezte ki a hallgatót - tette hozzá. Többek között erről is szó lehet szerinte a hallgatói képviseletekkel, akiket szombatra ismét tárgyalni hívott.