szerző:
Eduline

A nemzetiségi nyelv és irodalommal kezdik meg az őszi írásbeli érettségiket a vizsgázók.

©

Az őszi érettségi október 14-én kezdődik nemzetiségi nyelvvel és irodalommal. A magyar nyelv és irodalom vizsgák október 17-én., a matematika és a földrajz október 18-án, a történelem október 19-én, az angol nyelv október 20-án, az informatika október 21-én, a német nyelv pedig október 24-én lesz. Az írásbelik október 27-én zárulnak. Az őszi szóbeli vizsgákat november 10-14. között tartják emelt szinten, a középszintű vizsgákra november 21-25. között kerül sor.

A pénteki vizsgák délelőtt 8 órakor kezdődnek, az írásbeli vizsga középszinten 240 percig tart. A vizsgázók sorrendben két feladatlapot oldanak meg, az első vizsgadolgozatokat 60 perc leteltével a felügyelő tanár összegyűjti, a vizsga fennmaradó részében a második feladatlap feladataival dolgozhatnak a vizsgázók.

Emelt szinten az írásbeli vizsga egy nyelvi-irodalmi műveltségi feladatsorból és három különböző szövegalkotási feladatból tevődik össze - írja az Oktatási Hivatal tájékoztatója. A vizsgázó a rendelkezésére álló időt tetszése szerint oszthatja meg, és a feladatok megoldásának sorrendjét is meghatározhatja. A vizsga ideje 240 perc.

Az őszi érettségi híreit itt találod.

Te is érettségizel?

Tavasszal is vizsgáztál és jelentős különbséget éreztél? Segíts a többieknek is, küldd el tapasztalataidat a vizsgákról az [email protected] címre!