szerző:
Eduline

Elstartolt a 2014-es felvételi: február 15-ig jelentkezhettek a szeptemberben induló képzésekre. Megnéztük, mennyit kell fizetnetek, ha a legnépszerűbb magyar nyelvű, nappali mesterképzésekre felvételiztek, és önköltséges helyre kerültök be.

©

A 2014-es felvételin is maradnak a keretszámok a mesterszakokon: azt, hogy hány hallgatót vehetnek fel állami ösztöndíjas, illetve önköltséges képzésre, a felvi.hu-n, az Egyetemek, főiskolák menüpont alatt, az adott szaknál nézhetitek meg. A 16 népszerű szak önköltségéről itt, a gazdasági alapképzésekéről pedig itt olvashattok. A 2014-es felvételivel kapcsolatos összes cikkünket itt találjátok.

Vezetés és szervezés

A vezetés és szervezés mesterszakért a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) kell a legtöbbet fizetni: szemeszterenként 400 ezer forintot. A Budapesti Corvinus Egyetemen 395 ezer, a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF) pedig 349 ezer forintba kerül egy félév. A Pécsi Tudományegyetemen 340 ezer forintot, a Miskolci Egyetemen pedig 270 ezer forintot kell fizetni.

250 ezer forintba kerül egy szemeszter a Debreceni Egyetemen, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán, a veszprémi Pannon Egyetemen, a győri Széchenyi István Egyetemen és a Szent István Egyetemen.

Pénzügy

A pénzügy mesterképzésért a BME-n 400 ezer forintot, a Corvinuson pedig 395 ezer forintot kell fizetni szemeszterenként. A BGF-en 315 ezer forint, a Pécsi Tudományegyetemen pedig 340 ezer forint egy félév. 250 ezer forintot kell fizetni a Kaposvári Egyetemen, a Szegedi Tudományegyetemen és a Szent István Egyetemen.

Nemzetközi tanulmányok

A nemzetközi tanulmányok mesterszakért a Corvinuson 330 ezer forintot, a BGF-en pedig 315 ezer forintot kell fizetni félévente. A Nyíregyházi Főiskolán 270 ezer forintba, a Szegedi Tudományegyetemen pedig 253 ezer forintba kerül egy szemeszter.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen és az egri Eszterházy Károly Főiskolán 250 ezer forintot, a Kodolányi János Főiskolán pedig 240 ezer forintot kell fizetni. A veszprémi Pannon Egyetemen, a Pécsi Tudományegyetemen és a Zsigmond Király Főiskolán 225 ezer forintba kerül egy félév.

Vállalkozásfejlesztés

A vállalkozásfejlesztés mesterképzésért a Corvinuson félévente 395 ezer forintot kell fizetni. A Miskolci Egyetemen 270 ezer forintba, a Kodolányi János Főiskolán pedig 260 ezer forintba kerül egy félév. 250 ezer forintot kell fizetni a Debreceni Egyetemen, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán, a Nyugat-magyarországi Egyetemen, az Óbudai Egyetemen és a Szegedi Tudományegyetemen.

Kommunikáció- és médiatudomány

A kommunikáció- és médiatudomány mesterszakon a BME-n félévente 320 ezer forintot, a BKF-en pedig 299 ezer forintot kell fizetni. A Pázmányon 250 ezer forintba, az ELTE-n 230 ezer forintba, a Debreceni Egyetemen pedig 227 500 forintba kerül egy félév. 

225 ezer forintot kell fizetni a Corvinuson, a Zsigmond Király Főiskolán, a pécsi és a szegedi egyetemen, a Károli Gáspár Református Egyetemen pedig 200 ezer forintba kerül egy szemeszter.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!