szerző:
Eduline

3418 hallgatót vett fel szeptemberben induló magyar és angol nyelvű képzéseire a Budapesti Corvinus Egyetem: az alapszakokra felvettek közel fele 440 feletti átlagpontszámmal jelentkezett. A bejutáshoz szükséges pontszámok magasak maradtak: a nappali képzési rendszerű államilag finanszírozott alapszakokra 425 feletti átlagpontszámmal lehetett bejutni, de az önköltséges képzésekkel együtt is 412 feletti az átlag.

©

A Corvinus képzéseire összesen 20585-en jelentkeztek, ezekből 5843 volt első helyes. A felvételi eredmények alapján 3418 hallgató kezdi meg tanulmányait az egyetem 2018 szeptemberben induló képzésein angol és magyar nyelven.

A felvettek közül 2444 fő alapképzésre, 892 fő mesterképzésre, 82-en pedig osztatlan képzésre iratkozhat be. Az új hallgatók közül ősszel 2539-en állami ösztöndíjasként (a tavalyinál közel kétszázzal többen), 879-en pedig önköltségesként (tavalyhoz képest száztíz fővel kevesebben) kezdhetik meg tanulmányaikat.

Itt a teljes lista: a 2018-as felvételi összes ponthatára

Este nyolckor nyilvánosságra hozták a 2018-as felvételi ponthatárait, amelyet már az Eduline-on is böngészhettek. Az idén több mint 107 ezer diák jelentkezett egyetemre és főiskolára, a legtöbben, mintegy 73 ezren alapképzésre adtak be kérelmet, mesterképzésre több mint 18 ezren jelentkeztek, osztatlan képzésre mintegy 11 600-an, felsőoktatási szakképzésre pedig 4800-an felvételiztek.

A Corvinus Egyetem három kara közül a legtöbb jelentkezőt a Gazdálkodástudományi Kar vette fel: 2406 főt. A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar 739 fővel, míg a Közgazdaságtudományi Kar 271 fővel indíthatja el képzéseit 2018 őszétől. 

Magas ponthatárok a Corvinuson

A nappali képzési rendszerű államilag finanszírozott alapszakokra 425 feletti átlagpontszámmal lehetett bejutni, de az önköltséges képzésekkel együtt is 412 feletti az átlag. Nyolc képzésen a jelentkezési átlagpontszám a 460 pontot is meghaladja, míg további 11 képzésen 440 pont feletti a bekerült hallgatók átlagpontszáma. Ezeken a képzéseken a sikerrel felvételizők közel fele (46%-a), 1591 fő kezdheti meg a tanulmányait. A 470 pontot meghaladó extra átlagpontszámokkal a nemzetközi gazdálkodás (magyar nyelven) és a nemzetközi tanulmányok (angol és magyar nyelven) szakokra vett fel hallgatókat az intézmény. 

Az országosan leginkább népszerű 10 szakból 4 érhető el a Budapesti Corvinus Egyetem képzési kínálatában: gazdálkodási és menedzsment, pénzügy-számvitel, kereskedelem-marketing, gazdaságinformatika. A legtöbb felvételiző idén is a Gazdálkodástudományi Kar gazdálkodási és menedzsment szakképzésein kezdheti meg a tanulmányait (501 fő), szintén népszerű szak a pénzügy-számvitel (322 fő) és a nemzetközi gazdálkodás (233 fő). 

 A Közgazdaságtudományi Kar magyar nyelven meghirdetett alkalmazott közgazdaságtan szakjára idén harmadával több hallgatót vettek fel, mint 2017-ben, ami példátlan növekedés a szak története során. Az alkalmazott közgazdaságtan szak esetében így is meglehetősen magas pontszám kellett a bejutáshoz, 428 pontra volt szükség, míg a kari átlag államilag finanszírozott, nappali képzésen 431 pont. A nemzetközi tanulmányok alapszak követelte idén is a legtöbb pontot a jelentkezőktől. Immár évek óta 460 pont feletti a bejutási küszöb, idén 466 pont kellett a sikeres felvételihez. A Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok Kar annak ellenére is igen népszerű, hogy az itt induló képzésekre alapszakon államilag finanszírozott formában csak 425 feletti átlagponttal lehetett bekerülni.

Jönnek a 2018-as felvételi ponthatárok! Tudósítás percről percre

Este nyolckor nyilvánosságra hozzák a 2018-as felvételi ponthatárait - az Eduline-on minden fontos infót megtaláltok a legnépszerűbb szakokról, egyetemekről és főiskolákról, tudósítóink a Pont Ott Partiról adnak majd helyzetjelentést, este nyolckor pedig jövünk a ponthatárokkal! Tudósítás percről percre. 16:02A legnépszerűbb szakok listája ... egy OKJ-s képzés jó választás.