szerző:
Eduline

Idén tíz rövid válaszokat igénylő feladatot kell megoldaniuk 120 perc alatt a biológiából középszinten érettségizőknek. Helyet kapott a szaporodás és az uralkodó és lappangó öröklésmenet is.

Kezdésként forrásképek alapján kell az állatokat a fajnak vagy rendnek megfelelő állítások mellé sorolniuk a vizsgázóknak, a folytatásban a védőoltások szerepéről kell kérdésekre válaszolniuk.

A DNS-ről és a fehérjékről szerzett tudásukról is számot kell adjanak, valamint a szén körforgásáról az ismert élettani és biokémiai folyamatok alapján. A rövid választ igénylő feladatok folytatása az erdő egy szintjére vonatkozó élőlények együttélésének közös okait boncolgatja, majd a fogamzásra vonatkozóan kapnak kérdéseket.

Az utolsó három feladatcsoport a szemről, illetve a látási rendellenességekről szól, az emlős állatok légzésének specifikumairól, valamint az uralkodó és lappangó öröklésmenetről kell számot adniuk gyakorlatias példákon keresztül

Kövessétek percről percre tudósításunkat, ahol beszámolunk a feladatlapokról, diákok és tanárok véleményét is közüöjük, valamint délután a megoldásokat is megtalálhatjátok!

Érettségi 2016 megoldások

Megjelent a középszintű német megoldása is

Az angol érettségi hivatalos emelt és középszintű megoldásai

A hivatalos töriérettségi megoldásai

A töri emelt hivatalos megoldásai

A matekérettségi középszint hivatalos megoldókulcsa

Az emelt matek hivatalos megoldásai

A középszintű magyar hivatalos megoldása

Az emelt magyar hivatalos megoldása

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Emelt szintű biológia érettségi felkészítő

Online képzés célja: Az előkészítő a 2018 májusi emelt szintű biológia érettségi írásbeli és szóbeli vizsgájára készít fel. | | Tudomány, szociológia, oktatás , Érettségi, nyelvvizsga , Érettségi felkészítők , Középiskola, érettségi felkészülés