szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mi történik, ha nem tudjátok azt a tételt, amit kihúztatok, kérhettek másik tételt, vagy a tanár kérheti, hogy húzzatok egy másikat?

Automatikus bukással jár-e, ha valaki olyan tételt húz a szóbeli érettségin, amit nem tud, vagy remény ilyenkor is? Megnéztük, hogy mi történik ilyen esetben.

Előfordulhat, hogy olyan tételt húztok, amit kevésbé vagy egyáltalán nem tudtok. Milyen esetben van lehetőségetek póttételt húzni? Ha feleletetek értékelése nem éri az összpontszám 12 százalékát, egy alkalommal póttételt húzhattok. Ebben az esetben a válaszaitok alapján kapott pontot elfelezik és egész pontra kerekítik, és ez alapján számítják a százalékos minősítést, illetve az osztályzatot.

Póttétellel maximum 50 százalékos eredményt érhettek el, de a végső érdemjegybe az írásbeli vizsga eredménye is beleszámít majd. Ha a póttétel húzásától elzárkóztok, akkor ezt jegyzőkönyvben rögzíteni kell.

Újraérettségizőként is teljesítenetek kell az 50 óra közösségi szolgálatot?

Már van érettségi bizonyítványotok, de most újra szeretnétek vizsgázni? Milyen szabályok vonatkoznak rátok az 50 óra közösségi szolgálattal kapcsolatban? Itt a válasz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!