szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kíváncsiak vagytok, hányan jelentkeztek orvosi, fogorvosi, gyógyszerész, illetve állatorvosi képzésekre a 2020-as felvételin? Mutatjuk az összes, az első helyes, valamint az állami ösztöndíjas képzésekre jelentkezők számát.

A következő táblázatban megnézhetitek, hányan szeretnének bejutni az osztatlan orvosi képzésekre.

Szak Összes jelentkező Első helyes jelentkezők Állami ösztöndíjas képzésre jelentkezők
általános orvos  2700  2212  2689
fogorvos  1335  620  1327
gyógyszerész  1232  365  1218
állatorvosi  587  506  580

A táblázatban szereplő osztatlan képzéseken a 2020-as felvételin is húztak előzetes ponthatárokat, amelyek a következő képpen alakultak:

  • állatorvosi: 400 pont
  • általános orvos: 380 pont
  • fogorvos: 390 pont
  • gyógyszerész: 380 pont

Ezeken a képzéseken csak akkor szerezhetnek állami ösztöndíjas helyet, ha eléritek ezeket a ponthatárokat, függetlenül attól, melyik felsőoktatási intézmény ilyen képzésére jelentkeztetek. Azonban ne feledjétek, az előző években is előfordult, hogy az előzetes ponthatárokon módosítottak a jelentkezők száma és teljesítménye alapján. Ez akár néhány ponttól kezdve, 30-40 pontos emelkedést is jelenthet. Ugyanakkor jellemző az is, hogy nem változik a végleges ponthatár az előzeteshez képest.

Több másik szakon is húztak előzetes ponthatárokat az idei felvételin, ezeket itt nézhetitek meg. Arról pedig, hogy mi a különbség az előzetes és a minimumponthatárok között, itt írtunk részletesebben.

A 2020-as felvételivel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Felvételizők, figyelem! Ezekre mindenképp figyelnetek kell a következő hetekben

Még bő két hét van hátra az idei felvételi ügyintézési időszakából, ha ti is a felsőoktatásban kezditek a szeptembert, akkor van pár dolog, amire figyelnetek kell ebben a pár napban. Összeszedtük a legfontosabb dolgokat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!