szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Most még nem tervezik az érettségik elhalasztását - Maruzsa Zoltán egyeztet.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón azt mondta az érettségivel kapcsolatban: minden adott ahhoz, hogy az érettségiket megtarthassák. Május 4-től tehát biztonságos, hogy lebonyolítsák az érettségit - kizárólag az írásbeliket.

Hozzátette, Maruzsa Zoltán Emberi Erőforrások Minisztériumának közoktatásért felelős államtitkára felhatalmazást kapott arra, hogy minden szakszervezettel - szülőkkel, diákokkal, oktatási szervezetekkel - egyeztessen az érettségivel kapcsolatban. Ezek után az államtitkár dönt majd abban, hogy egy vagy két héttel esetleg elhalasszák a vizsgákat.

Meddig tolható az érettségi, hogy ne boruljon a teljes felvételi?

Érdekes kérdés, amivel az elmúlt tíz évben biztosan nem, de lehet, hogy még soha nem kellett ilyen komolyan foglalkozni. Mennyi idő alatt lehet megszervezni, megtartani és kijavítani a vizsgákat úgy, hogy mindez ne veszélyeztesse az idei felvételiket?

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.