szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Pedagógusok Szakszervezete üdvözli, hogy az Emmi, illetve az oktatásért felelős akciócsoport elfogadta a PSZ korábbi javaslatát, miszerint csak egyféle vizsgát tartsanak. De további kérdéseket is feltesznek.

A PSZ örül, hogy csak írásbeli érettségi lesz, ha ezt a kormány is elfogadja, továbbá bíznak benne, hogy a szakmai érettségik és a szakmai vizsgák is megszervezhetők lesznek. A lehető legkevesebb tanár-diák találkozót tartjuk célszerűnek a jelenlegi helyzetben, ezért az is üdvözlendő, hogy az előrehozott érettségiket csak később szervezik meg.

A szakszervezet ismét fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy az írásbeli érettségi megszervezése és megtartása se veszélyeztesse egyetlen tanuló és tanár, továbbá hozzátartozóik egészségét, életét. Javasolják, hogy különös gonddal járjanak el a döntéshozók: az érettségi vizsgák alatt minden iskolaépületben legyen elegendő fertőtlenítőszer, gumikesztyű, szájmaszk.

Javasolják, hogy miután üresek az iskolaépületek, minél kevesebb számú vizsgázó tartózkodjon órákon át egy tanteremben.

Elengedhetetlenül szükséges a körültekintés akkor is, ha vidékről bejáró diákoknak kell az iskolákba utazniuk. Várják annak kidolgozását, hogy esetükben milyen intézkedéseket hoz a kormány (kinyitnak-e a kollégiumok, illetve miként szervezik meg biztonságos utazásukat.) Megfontolandónak tartják, hogy a kollégista diák a lakóhelyéhez legközelebb eső középiskolában írhassa meg az érettségit.

Lazítsanak a buktatás feltételein - 25 helyett 20 százalék legyen a határ

Idén csak írásbeli vizsgákat tartana a kormány, a szóbelik elmaradnak, ha elfogadják az oktatási akciócsoport javaslatát. De mit jelent ez a gyakorlatban?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!