szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Azoknak sem kell kétségbeesniük, akik angolból érettségiznek tavasszal. Most összegyűjtöttünk néhány online tanulási lehetőséget, amivel egyedül is fejleszthetitek a tudásotokat.

Az 5perc Angol oldalon rengeteg feladványt találhattok a nyelvtan gyakorlásához, a szókincsetek fejlesztéséhez, de akár még a levélíráshoz is. Ezeken kívül, kifejezetten az angolérettségire felkészítő feladatokra is szűrhettek.

Ha a kiejtéseteket fejlesztenétek, akkor jó választás lehet a TalkEnglish.com oldal , ahol azt is kiválaszthatjátok, hogy milyen céllal szeretnétek fejleszteni a tudásotokat. Számos mintapárbeszéd közül válogathattok és a helyes kiejtést is meghallgathatjátok. A bal oldali menüsorban nyelvtani összefoglalót is találtok.

A Learn-English-Online.org és a 1-language.com oldal hasonló elven működik – mind a kettőn lehetőségetek van leckéről leckére elsajátítani az angol nyelv szabályait és szavait. Az utóbbin részletes nyelvtani magyarázatokat, táblázatokat, példákat és a tudásotokat ellenőrző feladatokat is találtok.

Akár anyanyelvi beszélgetőpartnerrel is gyakorolhatjátok a nyelvet. Rengeteg olyan oldal létezik, ahol a különböző nemzetiségű tagok felvehetik egymással a kapcsolatot és írásban vagy akár szóban beszélgethetnek egymással. Ilyen például a Language Exchanges Community és a The Mixxer is.

Nem maradhat ki a sorból a világ egyik legnépszerűbb nyelvoktató alkalmazása, a Duolingo sem. Mivel a feladatok fordításokra épülnek, ez is hasznos lehet az érettségi előtt.

Korábban rengeteg nyelvtanulást segítő alkalmazást gyűjtöttünk már össze, amelyek szintén segíthetnek a felkészülésben. Ezeket itt találjátok. Ha pedig konkrét érettségi feladatokkal gyakorolnátok, az előző évek feladatsorait érdemes böngésznetek, amelyek itt érhetők el

A 2020-as érettségivel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Így készülhettek a magyarérettségire - tanulási tippek otthonra

Hogyan lehetséges otthonról készülnötök az érettségire, megtanulni a tananyagot magyarból? Összeszedtünk nektek néhány tippet.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.