szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan lehetséges otthonról készülnötök az érettségire, megtanulni a tananyagot magyarból? Összeszedtünk nektek néhány tippet.

Korábban összeszedtünk nektek néhány tippet, hogy hogyan tudtok készülni otthon a töriérettségire és hogyan tudtok otthonról matekot tanulni.

A magyarirodalom.lap.hu -n nagyon sok hasznos link van, amit használhattok. Külön vannak szedve a szerzők és találtok érettségi tételeket is. Számos applikáció segíti a tanulást, ezek közül is összeszedtünk párat, ami hasznos lehet.

A Helyeselj! alkalmazás tesztjeivel próbára tehetitek a helyesírásotokat és fejleszthetitek is. Ezzel az alkalmazással készülhettek az érettségire, ráadásul nem csak magyar nyelvből, hanem matematika, a töri, biológia, illetve a kémia érettségire készülhettek. Az Evernote jegyzetelő alkalmazással szövegeket, képeket és videókat is elmenthettek, amelyeket aztán többféle szempont szerint rendezhettek, elláthatjátok címkékkel, sőt meg is oszthatjátok.

Ez az applikáció kidolgozott magyar irodalmi érettségi tételeket, műértelmezéseket, részletes leírásokat, irodalmi korszakba való besorolásokat és elemzéseket tartalmaz. Ebben az appban pedig irodalommal és magyar nyelvtannal kapcsolatos kifejezéseket, magyarázatokat találtok. A Helyesírási kvízjáték nevű alkalmazással szintén a helyesírásotokat tudjátok tesztelni és fejleszteni, csak játékos formában. A játék során a szavak helyesen leírt változatát kell kiválasztani a felajánlott 2-3 lehetőség közül.

Az M5 TV csatorna is oktatási anyagokkal készül, 12.00 órától a középiskolásoknak lesz érettségi műsor: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem minden nap lesz, biológia, kémia, informatika, fizika és földrajz pedig hetente két-két alkalommal. Ha pedig egy kicsit lazítani szeretnétek lelkiismeret-furdalás nélkül, akkor töltsétek ki az irodalmi tesztjeinket. Itt találjátok őket.

A 2020-as érettségivel kapcsolatos legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Hogyan valósul meg a távoktatás? - Otthoni tanulás a Tv-ből

Mióta a kormány bejelentette, hogy hétfőtől bezárnak az iskolák, azóta több kezdeményezés is született arra vonatkozóan, hogy ki hogyan tudná segíteni a távoktatás megvalósulását.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!