szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen témakörökre számíthattok, ha idén érettségiztek emelt szinten angolból vagy németből? Mutatjuk a mintatételeket.

Korábban már írtunk róla, hogy 2020-tól változik az angolérettségi követelménye közép- és emelt szinten is. Emelt szinten a szóbeli vizsgakövetelményben a témakörök listája a gazdaság témakörével bővül, illetve a vita (második) feladatban új elem, hogy 3 irányító szempont segít majd titeket, amelyek szerepelnek az általatok húzott tétellapon. A további részleteket az angolérettségiről az Oktatási Hivatal oldalán olvashatjátok.

Az emelt angol szóbeli vizsgáról, pontozásról és követelményekről bővebb információkat itt találtok, a vizsga egyik mintatételét pedig itt nézhetitek meg:

null

null

Ha németből emelteztek, akkor itt nézhetitek meg a szóbeli vizsga általános útmutatóját. Itt pedig a mintatételt láthatjátok:

null

null

A 2020-as tavaszi érettségik 2020. május 4-én kezdődik a magyar írásbelivel, az emelt szintű szóbeli vizsgákra pedig június 4-11. között kerül majd sor. A teljes vizsganaptárat itt nézhetitek meg, az összes, érettségivel kapcsolatos cikkünket pedig itt olvashatjátok.

Lemaradtatok az idei próbaérettségiről? Itt megtalálhatjátok az összes feladatot

Múlt héten szombaton írhatták meg a próbaérettségit matematika, történelem és közgazdaságtan tárgyakból, azok, akik jelentkeztetek és elmentek a Studium Generale próbaérettségi napjára. Mindhárom tárgyból volt lehetőség középszintű és emelt szintű próbaérettségit írni. Most tesztelhetitek magatokat.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.