szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Változik az angolérettségi követelménye 2020-tól. Közép- és emelt szinten is érinti a diákokat, itt vannak a részletek.

"Az angol nyelvi érettségi vizsgára is a 2017. január 1-től életbe lépő élő idegen nyelvre vonatkozó vizsgakövetelmények és vizsgaleírás lesz érvényes. Itt csak az angol nyelvre vonatkozó korábbi szabályzókhoz képest bekövetkező legfontosabb változásokra szeretnénk felhívni a figyelmet" - írja az Oktatási Hivatal.

Középszinten a vizsga az Európa Tanács skálája B1 szintjének felel majd meg - írják. A korábbi A2-B1 szinthez képest ez szintemelkedést jelent.

Továbbá a társalgás (első) feladat egy témát érint. A vizsgázónak ezzel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolnia. Az önálló témakifejtés (harmadik) feladatban pedig a témát a hozzá tartozó irányító szempontok (és két kép) segítségével kell majd kifejteni. A vizsgaleírás szerint, amennyiben az irányító szempontok mellett a témakifejtéshez képek is szerepelnek, a képek száma csak kettő lehet.

Emelt szinten pedig a szóbeli vizsgakövetelményben a témakörök listája a gazdaság témakörével bővül, illetve a vita (második) feladatban új elem, hogy 3 irányító szempont segít majd titeket, amelyek szerepelnek az általatok húzott tétellapon.

A további részleteket az angolérettségiről az Oktatási Hivatal oldalán olvashatjátok.

Itt a friss lista: ezekből a tantárgyakból kell 2020-ban emelt szintű érettségit tenni

Nyilvánosságra hozta a 2020-as szakok és érettségi vizsgatárgyak, többletpontok listáját az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Itt a teljes lista, a szabályok és kivételek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.