szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár a felvételi jelentkezési határidő szombaton lejárt, azonban ahhoz, hogy érvényes legyen a jelentkezésetek, ezt hitelesítenetek is kell. Meddig van erre lehetőségetek és milyen formában tehetitek meg? Fontos kérdésekre válaszolunk.

Szombaton járt le a 2020. szeptemberében induló képzésekre való jelentkezés határideje. De nem ez volt az egyetlen fontos dátum a felvételivel kapcsoaltban. Ahhoz, hogy érvényes legyen a jelentkezésetek, hitelesítenetek is kell azt, amire egészen 2020. február 20-ig van lehetőségetek.

Hogyan lehet hitelesíteni?

Hitelesíteni kétféleképpen lehet - ügyfélkapunk keresztül vagy postai úton.

Ha van ügyfélkapus regisztrációtok, akkor az e-felvételi felületén található "hitelesítés" funkció használatával a két rendszerbe történő párhuzamos bejelentkezés után a hitelesítés automatikusan megtörténik.

A hitelesítésről elektronikus értesítést kaptok - a felvi.hu arra azonban külön felhívja a figyelmet, hogy ha az elektronikus hitelesítés többszöri kísérlet után sem sikeres (például a természetes személyazonosítók karakterszinten nem egyeznek), akkor a hitelesítő adatlapot nyomtassátok ki és aláírva postázzátok.

Ha a postai úton történő hitelesítést választjátok, akkor az e-felvételi felületéről tudjátok kinyomtatni a hitelesítő adatlapot, amit alá kell írnotok, és postáznotok kell az Oktatási Hivatal címére: 1380 Budapest, Pf. 1190.

A felvi.hu tájékoztatása szerint a beérkezett hitelesítő adatlapok feldolgozása néhány napot vesz igénybe. A feldolgozás eredményéről e-mailben kaptok tájékoztatást, de az e-felvételi rendszerében is nyomon követhetitek a jelentkezési státuszotokat.

Fontos, hogy észben tartsátok ezt a határidőt, ugyanis a nem hitelesített jelentkezések nem fogadhatók el és érvénytelenek lesznek.

Felvételi 2020: minden fontos dátum egy helyen

Ha idén felvételiztek, akkor pontok mellett a határidőkre kell nagyon odafigyelni. Most összeszedtük az összes fontos dátumot, amire a következő pár hónapban figyelnetek kell.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.