szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén érettségiztek és úgy érzitek, a történelem esszé nem az erősségetek? Ebben a cikkben tippeket és trükköket olvashattok, amivel hatékonyan készülhettek fel az esszéfeladatokra. A Studium Generale Történelem Szekciója összeállított egy dokumentumot, amiből ti is tanulhattok.

Ezek voltak helyes válaszok töriérettségin: itt a hivatalos középszintű javítókulcs

Ezekre kaphattok pontot az emelt szintű töriérettségin: feladatsor és hivatalos megoldások

Akár közép- akár emelt szinten érettségiztek idén, esszéfeladatokkal mindenképp találkozni fogtok az írásbelin. De vajon hogyan kell nekiállni ezeknek a feladatoknak? Mennyi időt kell hagyni a megírásukra és milyen hibákat kell elkerülni, hogy ne bukjatok pontokat?

Mit érdemes átnézni? Ezek a témakörök majdnem minden évben ott vannak a töriérettségin

Vannak témák vagy témakörök, amik mindig felbukkannak az történelemérettségin? Mit és mikor érdemes átnézni az írásbeli előtt? Tippek és trükkök, amivel hatékonyan készülhettek fel az idei történelemérettségire. A Studium Generale Történelem Szekciójának vezetőjével beszélgettünk.

A következő dokumentumban olyan tippeket és stratégiákat olvashattok, amivel hatékonyan írhattok akár maximum pontos esszét is.

A teljes dokumentumot itt nézhetitek meg:

Ha szeretnétek tudni, hogyan lehet a "régi" történelmi atlasz nélkül is sikeresen érettségizni, akkor itt elolvashatjátok a legjobb tippeket.

Töriérettségi a "régi" atlaszok nélkül? Így könnyíthetitek meg a dolgotokat az írásbelin

Közeleg az első tavaszi érettségi szezon, ahol a diákok már nem használhatják a kronológiát tartalmazó történelmi atlaszokat. De hogyan érdemes akkor nekiállni a felkészülésnek és hogyan könnyíthetitek meg a dolgotokat az írásbelin? A Studium Generale Történelem Szekciójának vezetőjével beszélgettünk.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.