szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen témakörök kerülhetnek el a középszintű történelemérettségin? A feladatok hány százaléka vonatkozik a magyar történelemre? Itt vannak a legfontosabb szabályok.

A középszintű feladatsort az Oktatási Hivatal tájékoztatója alapján 60 százalékban a magyar, 40 százalékban pedig az egyetemes történelemhez kapcsolódó feladatok alkotják – az összes feladat fele az 1849-től napjainkig terjedő időszakra vonatkozik.

Így gyakorolhattok a történelemérettségire: itt vannak az előző évek feladatsorai

Hosszú esszé, évszámok és forráselemzés? Aki már elkezdte az érettségi felkészülést, az tudja, hogy néz ki a töriérettségi feladatsora. A közeledő tavaszi érettségi szezonra az előző évek feladatsoraival is gyakorolhattok.

A feladatsor egészében ezek az arányok:

Politika-, esemény-, állam, jog- és intézménytörténet kb. 40 %
Társadalom-, életmód-, mentalitás- és művelődéstörténet, munkaügyi alapismeretek kb. 25 %
Gazdaság-, technikatörténet és a környezeti kultúra története, pénzügyi és gazdasági ismeretek kb. 25 %
Eszme- és vallástörténet kb. 10 %

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.