szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Érdemes-e folyamatosan ellenőrizni az E-felvételi rendszerében a feltöltött dokumentumok feldolgozottsági státuszát?

A Felvi.hu külön felhívja a figyelmet arra, hogy a jelentkezők április 19-ről követhetik nyomon rögzített adataikat, ellenőrizhetik a dokumentumok feldolgozottsági státuszát, láthatják a vizsgaeredményeiket, majd felvételi pontjait.

Fontos az is, hogy folyamatosan figyeljétek a jelentkezéskor megadott e-mail-címeteket és a Felvit, hiszen a hiánypótlásról és a besorolási döntésről is e-mailben kaptok majd tájékoztatást.

„Az eljárás folyamán az ügyintézés alapvetően elektronikus formában történik. Egyes kérelmek (pl. tantárgymegfeleltetés) benyújtásához a Kérvénytárban található nyomtatványok használatát javasoljuk. Ezek a formanyomtatványok csak aláírással hitelesítve tölthetők fel az E-felvételibe, vagy postai úton nyújthatók be az Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190 címre” – írják.

Minderről bővebb infót itt találtok, a 2019-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket pedig itt olvashatjátok el.

Ilyenek a 2019-es felvételi pontszámítási szabályai: így kalkulálhattok a pontokkal

Maximum 500 pont - ennyit szerezhetnek a 2019-es felsőoktatási felvételin az alap- vagy osztatlan szakra jelentkezők tanulmányi és érettségi eredményeikkel, nyelvvizsgákkal, sport- és tanulmányi versenyeken elért helyezéseikkel, emelt szintű érettségivel, OKJ-s szakképesítéssel.