szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A jelenlegi parlamenti képviselők 62 százalékának nincs középfokú nyelvvizsgája. A te gyereked jövőre már csak akkor jelentkezhet egyetemre, ha neki van. Miközben az ehhez szükséges nyelvtanulás feltételei nem biztosítottak minden gyerek számára – ezt posztolta a Facebookon a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány.

Ahogy arról beszámoltunk, az Emberi Erőforrások Minisztériuma cáfolta, hogy elhalasztanák a felvételi szabályok szigorítását: a tárca azt közölte, 2020-tól a felsőoktatásba felvétel alapfeltétele lesz a legalább B2 szintű, általános nyelvi, komplex nyelvvizsga vagy azzal egyenértékű okirat, illetve a legalább egy emelt szintű érettségi vizsga vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevél. Utóbbi alól kivétel a művészet képzési terület.

A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány Facebook-oldalán kiemelte: az alapvető jogok biztosának vizsgálata szerint alapjogi szempontból aggályosan és kellő előkészítés nélkül írták elő a felsőoktatásba való bekerülés egyik feltételeként a nyelvtudás új, szigorúbb követelményét.

Hozzáteszik azt is: a jelenlegi parlamenti képviselők 62 százalékának nincs középfokú nyelvvizsgája.

Jön a 2020-as felvételi szigor, de sok kérdésre még mindig nem kaptak választ a diákok

Jövőre átalakul a felvételi rendszer, de a középiskolások még mindig nem tudják, milyen részszabályok alapján kaphatnak majd többletpontokat.