szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Melyek a felvételi legfontosabb dátumai? Összegyűjtöttük nektek, mire kell figyelnetek legyen szó középiskolai felvételiről, keresztféléves felvételiről, vagy éppen a hamarosan induló rendes felsőoktatási felvételiről.

2018. december 27-31.

December utolsó napjaiban indul a 2019-es felsőoktatási felvételi. Ezekben a napokban jelenik meg a felvi.hu-n a felvételi tájékoztató és a jövő szeptemberben induló szakok listája.

2019. január 19. 

A központi írásbeli vizsgákat az egész országban ugyanabban az időpontban – 2019. január 19-én 10 órától – szervezik meg. Ugyanez az időpont vonatkozik a négy- vagy ötosztályos középiskolákba, hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumokba, illetve az Arany János Tehetséggondozó Programba jelentkezőkre is.

2019. január 24.

A keresztféléves felvételi ponthatárait várhatóan 2019. január 24-én a napon hirdetik majd ki. De ez a dátum kétszeresen fontos, ugyanis a középiskolai felvételi pótló írásbelijét is 2019. január 24-én, 14 órától tartják majd. Ezen a vizsgán csak azok a diákok vehetnek részt, akik az előző írásbelire alapos ok miatt nem tudtak elmenni. Vizsgaismétlésre nincs mód, minden tanuló csak egyszer tehet azonos típusú központi írásbeli vizsgát – hívja fel a figyelmet az Oktatási Hivatal.

Felvételizők, figyelem! Ilyenek lesznek a központi ponthatárok 2019-ben

Milyenek lesznek az előzetes ponthatárok a kiemelt szakokon? Itt találjátok a 2019-es listát.